„Główna Osobowa to owoc romansu kuchni z barem. (…) Nasza domena to kuchnia fusion bazująca na sezonowych i lokalnych produktach z elementami kuchni nowoczesnej. Chcemy stworzyć dla Was przytulne miejsce, które cechuje się jakością oraz ręczną robotą. Wszystkie dania szykujemy sami z wielką dbałością o ich smak oraz pochodzenie składników. ” – tak zachęcają nas właściciele. I mówią prawdę:)
GŁÓWNA OSOBOWA w Gdyni prowadzona przez Olgę Borkowską, to miejsce które powoli zaczyna w kulinarną mapę Trójmiasta wpisywać się jako kultowe. Wcale się nie dziwię. Menu – świetne. Sezonowe, krótkie, oparte na świeżych produktach i wzbogacane przez autorskie propozycje, których nie zjecie nigdzie indziej – (PODPŁOMYKI rządzą:) Zjedzą tu smacznie i mięsożercy i wegetarianie czy weganie, jak również bezglutenowy czy bezlaktozowcy. To dość istotnie udogodnienie, bo niewiele jest wbrew pozorom miejsc, w którym w menu znajdują się pozycje dla osób np. nietolerujących glutenu. W osobowej są -i to pyszne. Ceny – bardzo przystępne. Oczywiście zwróciłam uwagę na samo wnętrze – niewymuszony luz, loftowy klimat – bardzo dobry design się im po kątach panoszy:).
Jeśli tylko będziecie w Gdyni – kulinarny kierunek na Główną Osobową. …Może się spotkamy:)?
Dziękuję za Twój komentarz.
Brak komentarzy