czarny bez, syrop z czarnego bzu, właściwości czarnego bzu

SYROP Z KWIATÓW CZARNEGO BZU, suszenie kwiatów – jak to zrobić? NOWY FILM.

Czarny bez- roślina o wielu dobroczynnych właściwościach. W naszym najnowszym filmie opowiadamy jakie cenne składniki się w nim znajdują i jak wykorzystać kwiaty czarnego bzu. Suszenie ich lub przygotowanie syropu jest bardzo proste. My uwielbiamy czarny bez. Wy także go pokochacie:) Zapraszamy Was na film, do którego link znajdziecie TUTAJ.

Poniżej naszsprawdzony przepis na syrop z kwatów czarnego bzu :)


syrop z kwiatów czarnego bzu


– 0,7 kg cukru
– 2 cytryny
– 50 baldachów bzu czarnego
– 1 litr wody

1. Kwiaty bzu obetnij od gałązek, włóż do miski z wodą, pozwól odejść żyjątkom, które w nich były.
2. Cytrynę wyszoruj szczoteczką, sparz wrzątkiem a następnie pokrój w plastry
3. Wodę zagotuj – dodaj cukier
4. Dodaj baldachimy, gotuj około 10 minut – zlej przez sitko do wyparzonych słoiczków, butelek.
Ja nie pasteryzuję- ale jeśli czujesz taka potrzebę możesz pasteryzować około 10  minut.

Dziękuję za Twój komentarz.

Brak komentarzy

    Skomentuj

    Szanuję Twoją prywatność, Twój adres mailowy nie będzie widoczny.

    This error message is only visible to WordPress admins
    Error: No posts found.